Sposób przygotowania:
Ziołowe drobiowe mielone z mozzarellą
1. Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie mielimy razem z bułką w maszynce.
2. Do mięsnej masy dodajemy,jajko,bułkę tartą i przyprawy,następnie dokładnie mieszamy.
3. Ser kroimy na 6 pasków.
4. Mięso dzielimy na 6 części,każdą część spłaszczamy,nakładamy pasek sera i formujemy podłużne kotleciki,następnie obtaczamy je w bułce tartej.
5.Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podajemy.
Rady: Przepis na 6 sztuk.
2. Do mięsnej masy dodajemy,jajko,bułkę tartą i przyprawy,następnie dokładnie mieszamy.
3. Ser kroimy na 6 pasków.
4. Mięso dzielimy na 6 części,każdą część spłaszczamy,nakładamy pasek sera i formujemy podłużne kotleciki,następnie obtaczamy je w bułce tartej.
5.Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podajemy.
Rady: Przepis na 6 sztuk.