Sposób przygotowania:
Mielone z warzywami i mozzarellą
Kalafior podzielić na małe różyczki blanszować 5 minut w osolonym wrzątku,odcedzić przestudzić i drobno posiekać nożem.Paprykę umyć wydrążyć z nasion i pokroić w kostkę tak samo cebulkę. Połączyć wszystko w misce z mięsem mielonym,wbić jajko,dodać bułkę tartą doprawić do smaku sola pieprzem oraz gałką i przyprawą do kebaba,wyrobić masę ,formować owalne kotleciki i panierować w bułce tartej .Smażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni z obu stron na rumiano. Po usmażeniu lekko przestudzić.Przekroić wzdłuż na połowę Ser mozzarella osączyć z zalewy przekroić na plastry,włożyć po plastrze w środek kotletów,przykryć wierzchem.Ułożyć kotlety w naczyniu żaroodpornym i włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika i trzymać tak długo aż ser się lekko rozpuści. Wyjąć podawać z gotowanymi ziemniakami i kalafiorem pod bułeczką tartą.