Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z rzodkiewką
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie mielimy w maszynce.
Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w bardzo drobną kostkę.
Bułkę namaczamy w wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy do mięsa odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki, zeszkloną cebulę oraz rzodkiewki. Dokładnie mieszamy.
Formujemy kotleciki i smażymy je na rumiano na rozgrzanym oleju.
Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w bardzo drobną kostkę.
Bułkę namaczamy w wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy do mięsa odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki, zeszkloną cebulę oraz rzodkiewki. Dokładnie mieszamy.
Formujemy kotleciki i smażymy je na rumiano na rozgrzanym oleju.
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2