Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z warzywami
Paprykę czerwoną i żółtą oczyszczamy z gniazd nasiennych, następnie kroimy w drobną kostkę.
Cebulę i czosnek obieramy również kroimy w drobną kostkę.
Koperek siekamy.
Bułkę zalewamy mlekiem lub wodą, odstawiamy do namoczenia.
Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy pokrojone papryki, cebule ,czosnek oraz posiekany koperek.
Dodajemy jajko, przyprawy oraz odciśniętą bułkę, wszystko dokładnie wyrabiamy do połączenia składników.
Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Rada;
Gdyby masa była zbyt luźna można do masy dodać 1 - 2 łyżki bułki tartej.
Cebulę i czosnek obieramy również kroimy w drobną kostkę.
Koperek siekamy.
Bułkę zalewamy mlekiem lub wodą, odstawiamy do namoczenia.
Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy pokrojone papryki, cebule ,czosnek oraz posiekany koperek.
Dodajemy jajko, przyprawy oraz odciśniętą bułkę, wszystko dokładnie wyrabiamy do połączenia składników.
Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Rada;
Gdyby masa była zbyt luźna można do masy dodać 1 - 2 łyżki bułki tartej.
mocsłodkości
BozenaMatuszczyk
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk