eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Śledzie po kaszubsku Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam śledzie po kaszubsku. Czyli śledzie z dodatkiem cebuli, koncentratu pomidorowego, octu i cukru.

Śledzie po kaszubsku Eli

Składniki:

Śledzie po kaszubsku Eli

śledzie

pozostałe składniki

  • 3 cebule
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki octu
  • 4 łyżki oleju rzepakowego

przyprawy

Sposób przygotowania:

Śledzie po kaszubsku Eli

przygotowanie śledzia

Śledzie po kaszubsku Eli
Pokroić wymoczone i osuszone ręcznikiem papierowym śledzie.

Śledzie opłukać, zalać wodą i wymoczyć. Wymoczone śledzie osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.

przygotowanie dodatków

Śledzie po kaszubsku Eli
Cebule dusić z koncentratem i przyprawami.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w pół krążki. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i chwilę smażyć.

Do cebuli dodać koncentrat pomidorowy, cukier, ocet i jeszcze chwilę dusić. Całość wystudzić.

przygotowanie śledzi

Śledzie po kaszubsku Eli
Cebulę z koncentratem i śledzie wyłożyć do miski

Na miskę wyłożyć śledzie i dodać ostudzoną cebulę z koncentratem.

przygotowanie śledzi cd

Śledzie po kaszubsku Eli

Śledzie i cebulę doprawić pieprzem , solą i wymieszać. Włożyć śledzie do lodówki na 24 godziny żeby się przegryzły. Smacznego!