eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1819]

Śledzie Eli z podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam śledzie z mrożonymi podgrzybkami smażonymi z cebulą. Do śledzi dodałam też kiszone ogórki.

Śledzie Eli z podgrzybkami

Składniki:

Śledzie Eli z podgrzybkami

śledzie

grzyby

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Śledzie Eli z podgrzybkami

przygotowanie śledzia

Śledzie Eli z podgrzybkami
Wymoczone i osuszone śledzie pokroić w paski.

Śledzie zalać wodą i wymoczyć. Wymoczone śledzie osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić .

przygotowanie składników

Śledzie Eli z podgrzybkami
Przygotować wszystkie składniki potrawy..

Przygotować śledzie, mrożone podgrzybki, olej rzepakowy, sok z ogórków kiszonych. Ogórki pokroić w kostkę. Cebulę obrać z łupinek i pokroić.

przygotowanie grzybów

Śledzie Eli z podgrzybkami
Na rozgrzanym oleju usmażyć grzyby z cebulą i pieprzem.

Na patelni rozgrzać olej , dodać mrożone, pokrojone grzyby, cebulę, oprószyć pieprzem i usmażyć.

przygotowanie śledzi

Śledzie Eli z podgrzybkami
Wszystkie składniki wymieszać i włożyć do lodówki żeby śledzie się przegryzły..

Do miski włożyć śledzie, dodać podgrzybki z cebulą, ogórki kiszone, sok z ogórków i pieprz. Całość wymieszać i na kilka godzin włożyć do lodówki żeby śledzie się przegryzły. Smacznego!