Sposób przygotowania:
Kotlety mięsno - warzywneETAP 1:
Brokuł gotujemy ok. 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Kroimy drobno.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.
Marchewkę myjemy, obieramy, ścieramy na tarce.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy cebulę, brokuł i marchewkę.
ETAP 2:
Do mięsa i warzyw dodajemy jajko, bułkę tartą, przyprawy (sól, pieprz, przyprawę do dań kuchni włoskiej, ostrą paprykę mieloną). Wyrabiamy masę mięsną.
ETAP 3:
Z masy mięsnej formujemy kotlety. Kotlety grillujemy z obu stron na patelni grillowej lub smażymy na zwykłej patelni, na smalcu lub oleju.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
ciasteczka