Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Curry z ryżem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i zdrowe danie w wersji wegetariańskiej. Do potrawki możemy wykorzystać warzywa świeże lub mrożone.

Curry z ryżem i warzywami

Składniki:

Curry z ryżem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Curry z ryżem i warzywami

ETAP 1:

Curry z ryżem i warzywami
Warzywa gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku

Fasolki rozmrażamy.
Świeże warzywa myjemy. Marchewki i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki.
Wszystkie warzywa gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku.

ETAP 2:

Curry z ryżem i warzywami
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, wg przepisu na opakowaniu.

Ryż gotujemy w osolonym wrzątku.

ETAP 3:

Curry z ryżem i warzywami
Warzywa łączymy z przyprawami: curry, kurkumą, papryką mieloną, pieprzem

Warzywa odcedzamy i łączymy z przyprawami: pieprzem, curry, kurkumą, papryką mieloną. Dodajemy sos sojowy.

ETAP 4:

Curry z ryżem i warzywami
Warzywa łączymy z ryżem i podgrzewamy, ewentualnie dosalamy

Warzywa łączymy z ryżem, dodajemy bulion, podgrzewamy chwilę razem, ewentualnie dosalamy.


Tagi:

ryż danie curry