Sposób przygotowania:
Sos mięsny z soczewicą i koperkowym ryżem
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do ugotowanego ryżu dodajemy pokrojony koperek oraz solimy do smaku, mieszamy.
Sos:
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym oleju i dodajemy mięso mielone, smażymy razem przez 5 minut. Wlewamy wodę i gotujemy przez 15 minut. Wsypujemy soczewicę i gotujemy przez 15 minut, mieszamy. Do sosu dodajemy przyprawy i serek, zagotowujemy.
Podajemy z ryżem.
Sos:
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym oleju i dodajemy mięso mielone, smażymy razem przez 5 minut. Wlewamy wodę i gotujemy przez 15 minut. Wsypujemy soczewicę i gotujemy przez 15 minut, mieszamy. Do sosu dodajemy przyprawy i serek, zagotowujemy.
Podajemy z ryżem.