Sposób przygotowania:
Burito z ryżem i gotowanym kurczakiem
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie.
W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Dusimy ją kilka minut, aż się zeszkli.
Mięso obieramy dokładnie z kości i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy mięso do cebuli, dodajemy przyprawy. Dodajemy również przecier, jogurt naturalny i ryż. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę, oliwę oraz pieprz, mieszamy.
Nakładamy farsz na placki do tortilli i zawijamy w rulon podwijając do środka brzegi, aby zawartość nie wypadała. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Gotowe burito przecinamy na pół i podajemy na przykład z ulubionym sosem.
W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Dusimy ją kilka minut, aż się zeszkli.
Mięso obieramy dokładnie z kości i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy mięso do cebuli, dodajemy przyprawy. Dodajemy również przecier, jogurt naturalny i ryż. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę, oliwę oraz pieprz, mieszamy.
Nakładamy farsz na placki do tortilli i zawijamy w rulon podwijając do środka brzegi, aby zawartość nie wypadała. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Gotowe burito przecinamy na pół i podajemy na przykład z ulubionym sosem.