szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

kotlety mortadelowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kotlety z mortadeli na szybciutko doskonałym daniem gdy brak wolnego czasu

kotlety mortadelowe

Składniki:

kotlety mortadelowe

 

Sposób przygotowania:

kotlety mortadelowe
Mortadele pokroić na średniej grubości plastry. Jajka rozbic i roztrzepać w miseczce. Plasterki pokrojonej mortadeli panierujemy najpierw w jajkach a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety mortadelowo na złoto-brązowo z obu stron.Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Można udekorować zieleniną. Podawać albo z chlebem albo z ziemniakami i ulubioną surówką.

Tagi:

jajko tarta jajka