michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Kotlety panierowane w płatkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety pasują do obiadu ,polecam

Kotlety panierowane w płatkach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety panierowane w płatkach

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety panierowane w płatkach
Do mięsa mielonego dodać, sól, pieprz, szczypiorek oraz natkę pietruszki odstawić do lodówki na 3 godziny. Płatki kukurydziane przełożyć do woreczka foliowego, zmielić na pomocą wałka. Mięso wyjąć z lodówki, dodać kasze mannębułkę tartą oraz jajko, wyrobić dokładnie masę. Następnie z masy formować owalne kotlety. Obtaczać w panierce z płatków, kłaść na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor, następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut na 150 stopni.
Kotlety panierowane w płatkach
Z masy mielone formować owalne kotlety
Kotlety panierowane w płatkach
Następnie formować w panierce z płatków