edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 194]

Kotlety rybne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z ryby z dodatkiem czerwonej papryki ramiro, podsmażonej cebuli z czosnkiem oraz porem. Szybki i smaczny sposób na rybę.

Kotlety rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety rybne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne
1. Cebulę obieramy, kroimy drobniutko i podsmażamy na patelni.

2. Dodajemy drobno pokrojonego pora oraz przeciśnięty przez prasę czosnek. Wszystkie składniki podsmażamy razem.

3. Rybę kroimy i wkładamy do naczynia blendera i miksujemy na jednolitą masę.

4. Rybę oraz podsmażone warzywa przekładamy do miski.

5. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz pokrojoną drobno paprykę, posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.

6. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Masę formujemy w kotlety i obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju.
Kotlety rybne
Rybę kroimy i wkładamy do naczynia blendera i miksujemy na jednolitą masę
Kotlety rybne
Rybę i podsmażone warzywa przekładamy do miski
Kotlety rybne
Dodajemy drobno posiekaną czerwona paprykę
Kotlety rybne
Dodajemy świeże jajka oraz doprawiamy solą i pieprzem