Sposób przygotowania:
Kotlety rybne
1. Cebulę obieramy, kroimy drobniutko i podsmażamy na patelni.
2. Dodajemy drobno pokrojonego pora oraz przeciśnięty przez prasę czosnek. Wszystkie składniki podsmażamy razem.
3. Rybę kroimy i wkładamy do naczynia blendera i miksujemy na jednolitą masę.
4. Rybę oraz podsmażone warzywa przekładamy do miski.
5. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz pokrojoną drobno paprykę, posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.
6. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Masę formujemy w kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Dodajemy drobno pokrojonego pora oraz przeciśnięty przez prasę czosnek. Wszystkie składniki podsmażamy razem.
3. Rybę kroimy i wkładamy do naczynia blendera i miksujemy na jednolitą masę.
4. Rybę oraz podsmażone warzywa przekładamy do miski.
5. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz pokrojoną drobno paprykę, posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.
6. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Masę formujemy w kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Czekoladka 2