Sposób przygotowania:
Pulchne kotlety mielone z łopatki z serem żółtym
Do miski włożyć mielone mięso z łopatki wieprzowej, kucharka, pieprz mielony czarny, drobno pokrojoną cebulę, bułkę moczoną w wodzie i odciśniętą z wody, jajko, żółty ser rozdrobniony w rozdrabniaczu, bułkę tartą i wszystko ręką dobrze wyrobić na kleistą masę.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, formować kotlety z 2 cm grubości, obtoczyć w mące i smażyć na rumiano z każdej strony.
Usmażone odkładać na talerz i usmażyć następną porcję, następnie kotlety z talerza dać do patelni do kotletów, nakryć pokrywką i dusić z 6 minut na mniejszym ogniu, kotlety są bardzo pulchne i soczyste.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, formować kotlety z 2 cm grubości, obtoczyć w mące i smażyć na rumiano z każdej strony.
Usmażone odkładać na talerz i usmażyć następną porcję, następnie kotlety z talerza dać do patelni do kotletów, nakryć pokrywką i dusić z 6 minut na mniejszym ogniu, kotlety są bardzo pulchne i soczyste.