Sposób przygotowania:
Omlet na skyrze
Do miski wbić całe jajko, dodać 1 łyżkę cukru, wymieszać, dodać 2 łyżki mąki, odrobinę soli oraz 3 łyżki mleka i 1 serek skyr o smaku waniliowym. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Patelnię do naleśników rozgrzać, posmarować odrobiną oleju, wylać ciasto, smażyć 1 minutę, następnie przewrócić naleśnik i usmażyć z drugiej strony.
Wyłożyć na talerz, złożyć na pół. Środek posmarować skyrem waniliowym i konfiturą żurawinową. Podawać z owocami.
Patelnię do naleśników rozgrzać, posmarować odrobiną oleju, wylać ciasto, smażyć 1 minutę, następnie przewrócić naleśnik i usmażyć z drugiej strony.
Wyłożyć na talerz, złożyć na pół. Środek posmarować skyrem waniliowym i konfiturą żurawinową. Podawać z owocami.
Czekoladka 2