Sposób przygotowania:
Kotlety w sosie tajskimI
1. Mięso mielone kroisz bardzo drobno i przekładasz do miski. Dodajesz jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, pastę curry, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną, sól oraz paprykę ostrą. Dokładnie wyrabiasz masę mięsną, a następnie zwilżonymi dłońmi formujesz kotlety.
II
2. Kotlety smażysz z obu stron na rozgrzanym oleju aż do zarumienienia.
III
3. Kiedy kotlety się zarumienią, podlewaj je bulionem rosołowym, dodając sos sojowy oraz pastę curry. Następnie wlewaj mleko kokosowe i gotuj przez około 20 minut na średnim ogniu.
IV
4. Na koniec dodajesz drobno posiekany szczypiorek.
5. Danie jest gotowe do podania. Podawaj je z gotowanymi ziemniakami oraz surówką.
6. Smacznego!