Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mielone nadziewane pomidorkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mielone z pomidorkami są bardzo smaczne i oryginalne. Inspirację na przepis znalazłam w internecie, trochę go zmodyfikowałam.

Mielone nadziewane pomidorkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone nadziewane pomidorkami

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone nadziewane pomidorkami
Płatki kukurydziane zmiksować w blenderze. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce oliwy, ostudzić. Połączyć z mielonym mięsem, dodać bułkę tartą, majonez, zmiażdżony czosnek, jajko. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wymieszać. Z mięsa formować placuszki, układać po 1 osuszonym pomidorku i dokładnie zlepić. Obtoczyć w zmiażdżonych płatkach i rumienić w rozgrzanej oliwie.
Mielone nadziewane pomidorkami
Do mielonego mięsa dodać jajko i pozostałe składniki
Mielone nadziewane pomidorkami
Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać
Mielone nadziewane pomidorkami
Z mięsa formować placuszki i ułożyć po 1 pomidorku
Mielone nadziewane pomidorkami
Dokładnie zlepić obtoczyć w zmiażdżonych płatkach