Sposób przygotowania:
Pizza Irenki na grubym spodzie
Najpierw robimy rozczyn drożdżowy z łyżki mąki, 5dag drożdży i łyżeczki cukru. Gdy zaczyn zacznie pracować dodajemy do niego półtora szklanki mąki pszennej, 6 żółtek i łyżeczkę soli. Zagniatamy ciasto na pizzę, na koniec dodajemy łyżkę oleju rzepakowego. Ugniatamy lub wałkujemy na cieńszy placek.
Przekładamy do formy i układamy kawałki serka topionego, plasterki kiełbasy, plasterki pomidora i pokrojoną cebulę, wcześniej solimy ją i czekamy aż zmięknie.
Pieczemy.
Przekładamy do formy i układamy kawałki serka topionego, plasterki kiełbasy, plasterki pomidora i pokrojoną cebulę, wcześniej solimy ją i czekamy aż zmięknie.
Pieczemy.
Pan Zmieszany
Polecam również swojską linię wędlin swojskie z Zalasku. Nadadzą się zarówno na pizze jak i na kanapki. robi je zakład mięsny Karol. Można kupić w Carefurze jak i on line.
zpm-karol.pl/product/szynka-swojska-z-zalasku-500g/