Sposób przygotowania:
Kotlety w sosie
Bułkę suchą moczymy w wodzie lub w mleku ,następnie wyciskamy i odstawiamy.
Do miski przekręcamy mięso przez maszynkę wraz z cebulą i odciśnięta bułka. Wbijamy jajka przyprawiamy solą i pieprzem. To wszystko dokładnie mieszamy. Do talerza wsypujemy mąkę. Z podanych składników robimy owalne kotlety. Na patelni rozgrzewamy olej , kotlety obtaczamy w mące i smażymy z obu stron.
Marchewkę zetrzeć na tarce do warzyw. W tym czasie wlać do garnka 2 szklanki wody,
nastawić do gotowania i wrzucićpotarkowaną marchewkę. Mąkę kukurydzianą wymieszać
z niewielką ilością wody, wlać do gotującej się marchewki, trochę podgotować. Powstanie z tego sos, dodać trochę tymianku i oprószyć pokrojoną natką pietruszki. Usmażone kotlety
dodać do sosu, podawać z dowolną kaszą lub ziemniakami.
Do miski przekręcamy mięso przez maszynkę wraz z cebulą i odciśnięta bułka. Wbijamy jajka przyprawiamy solą i pieprzem. To wszystko dokładnie mieszamy. Do talerza wsypujemy mąkę. Z podanych składników robimy owalne kotlety. Na patelni rozgrzewamy olej , kotlety obtaczamy w mące i smażymy z obu stron.
Marchewkę zetrzeć na tarce do warzyw. W tym czasie wlać do garnka 2 szklanki wody,
nastawić do gotowania i wrzucićpotarkowaną marchewkę. Mąkę kukurydzianą wymieszać
z niewielką ilością wody, wlać do gotującej się marchewki, trochę podgotować. Powstanie z tego sos, dodać trochę tymianku i oprószyć pokrojoną natką pietruszki. Usmażone kotlety
dodać do sosu, podawać z dowolną kaszą lub ziemniakami.