Sposób przygotowania:
kotlety w sosie z kapustą
Przekroiłam kapustę i usunęłam głąb.Posiekałam grubo liście,opłukałam starannie i osączyłam.Opłukałam paprykę chili,przekroiłam na pół -usunęłam gniazdo nasienne.Drobno posiekałam.Powoli rozgrzałam dżem śliwkowy wraz z sosem sojowym w rondelku.Dodałam ziele angielskie i pieprz kajeński.Ułożyłam kotlety na ruszcie i piekłam 5-7 minut z każdej strony,smarując gorącym sosem w połowie pieczenia.Utarłam ocet z 3 łyżkami wody,szczyptą soli oraz pieprzu.Rozgrzałam oliwę w dużym rondlu,wrzuciłam paprykę.Smażyłam 30-40 sekund.Wrzuciłam kapustę,wymieszałam.Dolałam rozcieńczony ocet,wymieszałam.Dusiłam pod przykryciem 4-5 minut. Całość podawałam z kotletami.
zewa