Sposób przygotowania:
Kotlety z białej kapusty
Kapustę starannie myjemy, oczyszczamy a następnie dzielimy na ćwiartki i gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody, aż zmięknie. Cebulę obieramy, drobno siekamy. Pieczarki również oczyszczamy i drobno siekamy. Cebulę oraz pieczarki podsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju. Ugotowaną kapustę dokładnie odsączamy i mielimy razem z cebulę oraz pieczarkami. Następnie dodajemy kaszę manną do masy kapuścianej, po czym dokładnie mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu przez około 4-5 minut, ciagle mieszając. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie dodajemy 2 jajka oraz natkę pietruszki. Masę kapuścianą doprawiamy solą, pieprzem orazsuszoną bazylią. Z masy formujemy małe kotleciki. Panierujemy je w mące, a następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami lub też ryżem czy kaszą gryczaną.