Sposób przygotowania:
Kotlety z białej kiełbasy wersja 2 :
Białą kiełbasę naciąć i wycisnąć farsz z flaczka . Do mięsa dodać 1 łyżkę oleju. i natkę pietruszki . Jeśli trzeba doprawić odrobiną mielonego pieprzu, majeranku i czosnku( dobrze jest kupować białą kiełbasę u ,, znanego „ rzeźnika bo wtedy wiemy jak jest doprawiona ). Uformować 4 owalne kotlety . Smażyć na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni grillowej . Osobno podsmażyć na rumiano pokrojoną w ,, piórka „ cebulę . Dołożyć cebulę do kotletów .
Jeżeli robimy na grillu to układać kotlety na tackach do grillowania , obok układać cebulę i piec przewracając .
Jeżeli robimy na grillu to układać kotlety na tackach do grillowania , obok układać cebulę i piec przewracając .
luna
kinga
Babciagramolka
Biała surowa może doskonale służyć jako farsz do pierogów, na kotleciki , nadzienie do faszerowanych warzyw itp. Kiedys miałam w okolicy taki fajny sklep mięsny ,w którym kiełbaski które pękły sprzedawano za póół ceny . eksperymentowałyśmy z Babcią na potęgę ( bo nakarmić 4 moich pociech to było wyzwanie ).Nawet gołąbki robiłam z białą kiełbasą .
jaNina
Bunia ma zawsze fajne pomysły z zycia wzięte! na 5+!
Natala1210