Sposób przygotowania:
Kotlety z ciecierzycy i dyni
Cecierzycę zalać zimną wodą i namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości, trwa to około 25 minut. Ostudzić i zblendować.
Dynię opłukać, obrać i odrzucić miąższ z pestkami. Zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Dodać startą dynię i podsmażać, aż dynia zmięknie. Ostudzić, dodać do ciecierzycy. Natkę pietruszki i lubczyku drobno pokroić. Wszystko razem jeszcze raz zblendować. Dodać jajko, przyprawy i wymieszać dokładnie.
Uformowane kotlety podsmażyć na tłuszczu z obu stron.
Dynię opłukać, obrać i odrzucić miąższ z pestkami. Zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Dodać startą dynię i podsmażać, aż dynia zmięknie. Ostudzić, dodać do ciecierzycy. Natkę pietruszki i lubczyku drobno pokroić. Wszystko razem jeszcze raz zblendować. Dodać jajko, przyprawy i wymieszać dokładnie.
Uformowane kotlety podsmażyć na tłuszczu z obu stron.
matesko
Stenka
Dziękuję