ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Kotlety z fasoli wg ajo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jarskie kotlety z fasoli, można podawać samodzielnie lub np. z sosem pieczarkowym. Łatwy pomysł dla tych,którzy chcą ograniczyć mięso.

Kotlety z fasoli wg ajo Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety z fasoli wg ajo

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z fasoli wg ajo
Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Fasolę odsączamy z zalewy i przy pomocy blendera miksujemy na gładką papkę. Do miski przekładamy rozdrobnioną fasolę, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, koperek, cebulę, sól, pieprz. Dokładnie łączymy wszystkie składniki i mieszamy. Formujemy płaskie kotlet, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu kilka minut z obu stron (na średnim ogniu). Smacznego :)
Kotlety z fasoli wg ajo
Fasolę odsączamy i miksujemy blenderem na papkę
Kotlety z fasoli wg ajo
Wszystkie składniki mieszamy i formujemy kotleciki
Kotlety z fasoli wg ajo
Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy i gotowe !!