Sposób przygotowania:
Kotlety z filetu indyczego
Filet z indyka pokroić na kotlety , opłukać i osuszyć.
Kotlety lekko rozbić , posolić i pieprzyc, jajko rozbełtać z niewielką ilością mleka i przyprawą do indyka.
Do miski wsypać bułkę tartą wymieszaną z mąką.
Kotlety panierować rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać do drugiego dania.
Kotlety lekko rozbić , posolić i pieprzyc, jajko rozbełtać z niewielką ilością mleka i przyprawą do indyka.
Do miski wsypać bułkę tartą wymieszaną z mąką.
Kotlety panierować rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać do drugiego dania.
gusia1000