BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Kotlety z filetu indyczego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Proste ,szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne kotlety z filetu z indyka. Mieso jest mięciutkie i kruche.

Kotlety z filetu indyczego

Składniki:

Kotlety z filetu indyczego

 

  • filet z indyka około 600 g,
  • jajka 2 szt,
  • mleko 1/4 szklanki,
  • bułka tarta do panierowania + 3 łyżki mąki,
  • sól, pieprz do smaku,
  • przyprawa do indyka 1/2 łyżeczki,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Kotlety z filetu indyczego
Filet z indyka pokroić na kotlety , opłukać i osuszyć.

Kotlety lekko rozbić , posolić i pieprzyc, jajko rozbełtać z niewielką ilością mleka i przyprawą do indyka.

Do miski wsypać bułkę tartą wymieszaną z mąką.

Kotlety panierować rozbełtanym jajku i w bułce tartej.

Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.

Podawać do drugiego dania.