Sposób przygotowania:
Moje kotlety z indyka
Piersi z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na porcje kotletowe. Każdy kotlet lekko rozklepujemy. Do smaku solimy, posypujemy pieprzem, papryką w proszku i ziołami prowansalskimi.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Na gorącą układamy przyprawione kotlety i smażymy na średnim ogniu ok. 3 minuty z każdej strony. Następnie na usmażone kotlety układamy po plasterku sera, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy jeszcze kilka minut do momentu aż ser się roztopi. Gorące kotlety układamy na talerzach. Świetnie smakują z ziemniakami, kaszą lub ryżem no i oczywiście zdrową sałatką. Smacznego.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Na gorącą układamy przyprawione kotlety i smażymy na średnim ogniu ok. 3 minuty z każdej strony. Następnie na usmażone kotlety układamy po plasterku sera, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy jeszcze kilka minut do momentu aż ser się roztopi. Gorące kotlety układamy na talerzach. Świetnie smakują z ziemniakami, kaszą lub ryżem no i oczywiście zdrową sałatką. Smacznego.