anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Kotlety z jaj i serdelek.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne kotlety z jaj na każdy obiad.

Kotlety z jaj i serdelek.

Składniki:

Kotlety z jaj i serdelek.

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jaj i serdelek.
8 jajek należy ugotować na twardo w osolonej wodzie. Następnie jajka obrać i przepuścić przez maszynkę razem z namoczoną czerstwą bułką. Taka masę przekładamy do wysokiego naczynia, następnie dodajemy serdelkę drobno pokrojona w kostkę, dodajemy starty żółty ser, umytą i posiekaną drobno natkę pietruszki, wbijamy 2 surowe jajka (wcześniej wyparzone), doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Na rozgrzanej patelni smażymy z obu stron na złoty kolor uformowane kotlety obtoczone w tartej bułce.
Smacznego :)