slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kotlety z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne kotlety jajeczne. Są one tanie, proste i szybkie w przygotowaniu oraz smaczne. Polecam na obiad bez mięsa.

Kotlety z jajek

Składniki:

Kotlety z jajek

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 surowe jajko
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki twarogu gładkiego
  • 1 łyżeczka soli i pieprzu
  • 4 łyżki panieru z ciecierzycy + do obtoczenia (lub bułki tartej)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i rozdrabniamy widelcem. Do jajek dodajemy twaróg, posiekany szczypiorek, surowe jajko, przyprawy i panier (bułkę tartą). Wyrabiamy dokładnie i formujemy 4-5 kotletów. Każdy obtaczamy w panierze (bułce tartej) i smażymy na oleju z obu stron na złoto. Podajemy. Smacznego.