Sposób przygotowania:
Ryżowe kotlety z jajkiem
Jajka( 6szt) gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ja pokroiłam tym razem w dużą kostkę ale wolę trochę mniejszą.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i osaczamy (ja miałam trochę więcej jak woreczek).
Cebulę i szczypiorek drobno kroimy.
Wszystkie przygotowane składniki mieszamy wbijamy jajko i doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i osaczamy (ja miałam trochę więcej jak woreczek).
Cebulę i szczypiorek drobno kroimy.
Wszystkie przygotowane składniki mieszamy wbijamy jajko i doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano.
cherry
katarzynka455
Dziękuję:) a kotleciki są smaczne.. też czasami robię z natką pietruszki i nawet chyba lepiej mi z pietruszką smakują ale większości domowników dodatki nie robią żadnej różnicy.