Sposób przygotowania:
Kluski śląskie z sosem wiśniowym
Ziemniaki obieram. Następnie gotuję. Studzę. Wystudzone ziemniaki przepuszczam przez praskę. Wodę zagotowujemy. Mąkę łączymy z ziemniakami i jajkiem. Zagniatamy ciasto. Z ciasta forujemy małe kulki, a w środku tworzymy dołeczek. Gotujemy w wrzącej wodzie przez 2 minuty. Cedzimy.
Wiśnie myjemy. Następnie drylujemy. Gotowe wiśnie umieszczamy w garnku wraz z wodą lekko gotujemy. Dodajemy mąkę ziemniaczaną. Łączymy ze sobą składniki. Mieszamy. Ciepłe kluski podaje wraz z sosem wiśniowym.
Wiśnie myjemy. Następnie drylujemy. Gotowe wiśnie umieszczamy w garnku wraz z wodą lekko gotujemy. Dodajemy mąkę ziemniaczaną. Łączymy ze sobą składniki. Mieszamy. Ciepłe kluski podaje wraz z sosem wiśniowym.
pyszalka
Ewa27
mocsłodkości