bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 178]

Kotlety z jajek wg bietka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo szybkie, proste a zarazem smaczne danie jarskie.

Kotlety z jajek wg bietka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety z jajek wg bietka

 

  • 10 jajek
  • 1 bułka albo kromka chleba
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta do obtaczania kotletów
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek wg bietka
9 jajek gotujemy na twardo i mielimy przez maszynkę, 1 jajko zostawiamy surowe. Moczymy bułkę lub kromkę chleba w wodzie albo mleku, dodajemy do zmielonych jajek, do tego dajemy jajko surowe i doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Takie kotlety możemy podać tylko z pieczywem, ale również jako danie główne z ziemniakami i surówką.
Kotlety z jajek wg bietka
Kotlety te robi się bardzo szybko, a sa bardzo smaczne.