Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Ryba po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Usmażona ryba, otoczona aromatycznym sosem z cebulą to idealna propozycja na świąteczną przystawkę na stół.

Ryba po grecku

Składniki:

Ryba po grecku

 

 

  • Zalewa:
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1 litr wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka keczupu
  • 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku
Ryby pokroić na mniejsze kawałki, osolić. Opanierować w jajku i bułce tartej, usmażyć.

Cebulę pokroić, zeszklić na oliwie.

Przygotować zalewę: Wodę, ocet, sól, cukier zagotować, dodać keczup, przecież pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Połączyć z cebulą i jeszcze chwilę gotować.

Zimnym przekładać usmażoną rybę.