Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Kotlety z kalafiora.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki pomysł na drugie danie

Kotlety z kalafiora. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety z kalafiora.

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kalafiora.
Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i ponownie myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Następnie obgotowujemy go w osolonej wodzie. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do ugotowanego kalafiora dodajemy posiekaną cebulę oraz  dwa jajka i bułkę tartą - dosypujemy jej tyle by masa była kleista. Z powstałej masy formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju. Smacznego!



Kotlety z kalafiora.
Cebulę siekamy w drobniutką kostkę. Możemy ją podsmażyć
Kotlety z kalafiora.
Wszystkie składniki łączymy w jednolitą masę o spoistej konsystencji
Kotlety z kalafiora.
Smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia