Sposób przygotowania:
Kotlety z kokosową nutą
Piersi umyć i osuszyć.
Przekroić każdą pierś na dwa filety, lekko rozbić.
Posolić i popieprzyć do smaku, dodać płatki chili.
Odstawić na 10 minut.
Jajka rozbełtać.
Na talerz wysypać mąkę.
W miseczce wymieszać bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Filety obtaczać w mące, jajku i bułce z wiórkami.
Smażyć na oliwie na złoty kolor z obu stron.
Przekroić każdą pierś na dwa filety, lekko rozbić.
Posolić i popieprzyć do smaku, dodać płatki chili.
Odstawić na 10 minut.
Jajka rozbełtać.
Na talerz wysypać mąkę.
W miseczce wymieszać bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Filety obtaczać w mące, jajku i bułce z wiórkami.
Smażyć na oliwie na złoty kolor z obu stron.