Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 307]

Kotlety z kurek i komosy ryżowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jest teraz sezon na kurki, można poszkać w lesie,można kupić. Dobra alternatywa dla wegetarian, ale będą smakować wszystkim.

Kotlety z kurek i komosy ryżowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z kurek i komosy ryżowej

 

  • 1/2 szklanki komosy ryżowej - quinoa
  • 20 dag kurek
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • sól i pieprz do smaku
  • dowolny tłuszcz do smażenia
  • bułka tarta do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z kurek i komosy ryżowej
Komosę ryżową zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości. Ostudzić. Kurki dokadnie oczyścić i wypłukać, pokroić. Cebulę drobno pokroić. Podsmażyć cebulę z kurkami.

Ostudzone wymieszać z komosą ryżową i jajkami, doprawić solą i pieprzem. Uformować dowolnej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć.
Kotlety z kurek i komosy ryżowej
Do ugotowania komosy ryżowej potrzeba dwa razy więcej wody.
Kotlety z kurek i komosy ryżowej
Dokładnie wymieszane składniki na kotlety.
Kotlety z kurek i komosy ryżowej
Przygotowane kotlety do usmażenia na tłuszczu
Kotlety z kurek i komosy ryżowej
Usmażone kotlety z kurrek i komosy ryżowejek i

Tagi:

kurki dania