Sposób przygotowania:
Wigilijne kotlety grzyboweETAP 1:
Namoczone grzyby gotowałam w wodzie, w której się moczyły. Następnie pokroiłam je drobno.
ETAP 2:
Cebulę pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na oleju.
ETAP 3:
Szczypiorek umyłam, osuszyłam, posiekałam.
ETAP 4:
Grzyby połączyłam w miseczce z cebulą, szczypiorkiem, jajkiem, bułką , dodałam sos sojowy, sól i pieprz. Wyrobiłam masę grzybową.
ETAP 5:
Za pomocą foremek w kształcie choinki uformowałam kotlety.
Na patelni rozgrzałam olej, smażyłam kotlety z obu stron. Po przewróceniu kotletów na podsmażoną stronę wyłożyłam gwiazdki i bombki wycięte z sera.
ETAP 6:
Swoje choinki udekorowałam paseczkami papryki, na talerz wyłożyłam też rukolę.
zbysiowa
Ag.Zetka