katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Kotlety z grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne grzybowe kotlety z nutką przesmażonej cebulki . Dobre na obiad albo do podjadania z pieczywem .

Kotlety z grzybów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety z grzybów

 

  • grzyby leśne mieszane pokrojone miseczka 1/2 l ( z czubkiem)
  • cebula ok 1/2 szt
  • jajko 1 malutkie
  • sól i pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotlety z grzybów
Grzyby płuczemy, osączamy i wrzucamy na patelnię. Dusimy ok 10 min.

Gdy płyn odparuje dodajemy trochę masła oprószamy solą i jeszcze chwilę dusimy.

Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do przestudzenia. Cebulę drobno kroimy i przesmażamy na malutkiej ilości oleju i dodajemy do grzybów.

Dodajemy też 2 łyżki bułki tartej i wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku( można dodać ok 3 łyżki roztrzepanego jajka).

Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Kotlety z grzybów
Usmażone kotlety grzybowe z nadmiaru tłuszczu osączamy na papierowym ręczniku.