Sposób przygotowania:
Kotlety z grzybów
Grzyby płuczemy, osączamy i wrzucamy na patelnię. Dusimy ok 10 min.
Gdy płyn odparuje dodajemy trochę masła oprószamy solą i jeszcze chwilę dusimy.
Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do przestudzenia. Cebulę drobno kroimy i przesmażamy na malutkiej ilości oleju i dodajemy do grzybów.
Dodajemy też 2 łyżki bułki tartej i wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku( można dodać ok 3 łyżki roztrzepanego jajka).
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Gdy płyn odparuje dodajemy trochę masła oprószamy solą i jeszcze chwilę dusimy.
Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do przestudzenia. Cebulę drobno kroimy i przesmażamy na malutkiej ilości oleju i dodajemy do grzybów.
Dodajemy też 2 łyżki bułki tartej i wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku( można dodać ok 3 łyżki roztrzepanego jajka).
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.