Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Kotlety z łososia i serka wiejskiego wg Di

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne kotleciki z łososia i serka wiejskiego, które znikają w ekspresowym tempie. Dlaczego? Są rewelacyjne.

Kotlety z łososia i serka wiejskiego wg Di

Składniki:

Kotlety z łososia i serka wiejskiego wg Di

 

  • 200 g serka wiejskiego (po odcedzeniu)
  • 90-100 g łososia w oleju (po odcedzeniu, kawałki w puszce)
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 30-40g parmezanu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Kotlety z łososia i serka wiejskiego wg Di

Masa:

Kotlety z łososia i serka wiejskiego wg Di
Można doprawiać według własnych preferencji smakowych.

Odcedzony serek wiejski zmiksować blenderem do konsystencji gładkiej masy. Łososia odcedzić z oliwy i wymieszać z serkiem oraz pozostałymi składnikami. Całość doprawić do smaku.

Kotlety:

Kotlety z łososia i serka wiejskiego wg Di
Z masy można równiez formować małe kuleczki.

Z masy formować kotlety i każdego z nich obtoczyć dokładnie w bułce tartej.

Smażenie:

Kotlety z łososia i serka wiejskiego wg Di
Kotleciki nalezy przewracać w sposób delikatny.

Kotleciki smażyć na głębokim oleju z obu stron na złoty kolor. Olej powinien być mocno rozgrzany. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika kuchennego.