Sposób przygotowania:
Ziemniaczane kotleciki z łososiem i twarożkiem
KOTLECIKI: Ziemniaki przekładamy do miski. Dokładamy do nich mąkę, jajka oraz przyprawy. Zagniatamy ciasto. Szczypiorek siekamy i dodajemy na końcu. Jeśli masa jest rzadka dodajemy bułkę tartą ( wszystko zależy od wielkości dodanych jajek), Z gotowej masy formujemy w dłoniach placuszki. Każdy obtaczamy w mące razowej. Tak przygotowane smażymy do zrumienienia na rozgrzanym tłuszczu.
MASA TWAROŻKOWA: Ser przekładamy do garnuszka. Dodajemy przyprawy, szczypiorek i dokładnie miksujemy. Wlewamy mleko. Gotowa masa twarożkowa powinna mieć konsystencję gęstego jogurtu
MASA TWAROŻKOWA: Ser przekładamy do garnuszka. Dodajemy przyprawy, szczypiorek i dokładnie miksujemy. Wlewamy mleko. Gotowa masa twarożkowa powinna mieć konsystencję gęstego jogurtu
WYKOŃCZENIE: . Na każdy usmażony placuszek dajemy po około łyżce serka. Na serku układamy łososia. Całość posypujemy szczypiorkiem. Podajemy!!!
Dinah