misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Kotlety z mieszanych jarzyn

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Miękkie warzywa odcedzić, odsączyć, odcisnąć, zemleć.....

Kotlety z mieszanych jarzyn

Składniki:

Kotlety z mieszanych jarzyn

 

  • kapusta 1/4 główki
  • marchewka 2-3 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler 1 szt
  • cebula 1 szt
  • margaryna 2 łyżki
  • manna 2,5 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka 3 łyżki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z mieszanych jarzyn
Warzywa wyszorować, umyć, opłukać, marchewki, pietruszki i seler ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, dodając pod koniec gotowania podzielona na części kapustę. Miękkie warzywa odcedzić, odsączyć, odcisnąć, zemleć. Dodać zrumienioną na margarynie cebulę, mannę, sól i pieprz i dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na rumiano

Tagi:

tarta