halcia76

halcia76

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Kotlety z mortadeli zapiekane z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki ,tani i bardzo smaczny dodatek od ziemniaczków

Kotlety z mortadeli zapiekane z serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety z mortadeli zapiekane z serem

 

  • 0,5 kg mortadeli
  • 1 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • odrobina soli
  • bułka tarta
  • kawałek sera żółtego
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z mortadeli zapiekane z serem
Mortadelę kroimy w grube plastry (ok.1cm.), następnie każdy plaster oprószamy mąką, wtedy panierka nie będzie się nam oddzielać od mięsa. Jajka,mąkę, przyprawę i sól, rozmieszamy razem. Mortadelę maczamy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej i pieczemy na oleju na złoty kolor. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach ,posypujemy kotlety i zapiekamy. Super smakuje też jeżeli pod ser dodamy usmażone pieczarki. Pychota
Kotlety z mortadeli zapiekane z serem
Kiełbasę kroimy na grube plastry ok. 1 cm.
Kotlety z mortadeli zapiekane z serem
Obtoczone w mące,jajku i bułce pieczemy na złoty kolor