Sposób przygotowania:
Kotlety z pasztetem
Piersi umyć, przekroić na pół i lekko rozbić. Doprawić do smaku z obu stron. Panierować kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Kotlety usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Pasztet podgrzać z 1 łyżką wody, dodać posiekaną natkę pietruszki i rozsmarować na kotletach i posypać startym żółtym serem.
Zapiec w piekarniku 20 minut.
Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Pasztet podgrzać z 1 łyżką wody, dodać posiekaną natkę pietruszki i rozsmarować na kotletach i posypać startym żółtym serem.
Zapiec w piekarniku 20 minut.
halina
Justyna92
Jeśli ktoś lubi pasztety to ten kotlet mu posmakuje