SUPERPRZEPIS

Kotlety z pasztetem

  • 2
         
ocena: 3/5 głosów: 6
Kotlety z pasztetem Więcej zdjęć (5)

Odmienione kotlety z piersi kurczaka zapiekane z pasztetem z dodatkiem natki pietruszki i żółtym serem.

Składniki:

Kotlety z pasztetem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z pasztetem
Piersi umyć, przekroić na pół i lekko rozbić. Doprawić do smaku z obu stron. Panierować kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Kotlety usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Pasztet podgrzać z 1 łyżką wody, dodać posiekaną natkę pietruszki i rozsmarować na kotletach i posypać startym żółtym serem.

Zapiec w piekarniku 20 minut.
Kotlety z pasztetem
Piersi umyć , przekroić na pół i lekko rozbić. Doprawić do smaku z obu stron
Kotlety z pasztetem
Panierować kolejno w mące , rozbełtanym jajku i bułce tartej. Kotlety usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Kotlety z pasztetem
Pasztet podgrzać z 1 łyżką wody , dodać posiekaną natkę pietruszki
Kotlety z pasztetem
rozsmarować na kotletach i posypać startym żółtym serem.