Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Marynowane pieczone udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dzięki marynacie udka są bardziej soczyste, a do tego aromatyczne i bardzo smaczne. Dobrze komponują się na przykład z ziemniakami.

Marynowane pieczone udka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marynowane pieczone udka

 

Sposób przygotowania:

Marynowane pieczone udka
Udka dokładnie myjemy i osuszamy.

Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy wszystkie przypraw, musztardę, posiekany koperek oraz czosnek przepuszczony przez praskę i mieszamy. Następnie nacieramy marynatą udka ze wszystkich stron i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Pieczemy uda przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Marynowane pieczone udka
Następnie nacieramy marynatą udka ze wszystkich stron i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Marynowane pieczone udka
Pieczemy uda przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.