patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Gulasz z szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny gulasz z szynki, pieczarek i ogórków kiszonych podawany z kaszą orkiszową. Polecam każdemu.smacznego.

Gulasz z szynki Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz z szynki

 

  • 2 kg mięsa z szynki
  • 1 kg pieczarek
  • 6 ogórków kiszonych
  • 250 ml przecieru pomidorowego
  • 4 opakowania fix do gulaszu
  • Woda ok 3 l
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia np rzepakowy
  • Jogurt naturalny oraz koper
  • Natka pietruszki
  • Dowolna kasza

Sposób przygotowania:

Gulasz z szynki
Mięso myję a następnie kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Mięso przekładam na patelnię doprawiam solą i pieprzem do smaku. Smażę na rumiano. Do dużego garnka przekładam mięso.

Na tek samej patelni smażę drobno posiekane pieczarki. Ogórki kiszone również kroję w kostkę. Dodaję do garnka. Zalewam ok 3 l wody. Dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję ok 30 min na małym ogniu.

Dodaję fixy. Gotuję jeszcze ok godziny na małym ogniu.

Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Podaję z kaszą owsianą lub gryczaną oraz z jogurtem naturalnym i świeżym koprem.
Gulasz z szynki
Pieczarki myję a następnie drobno siekam.
Gulasz z szynki
Mięso myję a następnie kroję w kostkę drobną.
Gulasz z szynki
Mięso smażę dokladnie z obu stron, solę i pieprze do smaku.
Gulasz z szynki
Mięso przekładam do garnka, zalewam wodą.
Gulasz z szynki
Gulasz gotuję.