Sposób przygotowania:
Kurczak Eli z masłem orzechowymprzygotowanie kurczaka

Udka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na udka i podudzia i ponacinać.
przygotowanie marynaty

Przygotować mokre składniki. Do miski wlać olej i dodać masło orzechowe.
przygotowanie marynaty cd

Przygotować suche składniki: przyprawę do mięs, słodką paprykę i czosnek granulowany.
przygotowanie marynaty cd

Do oleju z masłem orzechowym dodać suche składniki i całość wymieszać.
przygotowanie kurczaka cd

Do marynaty włożyć kurczaka i trzymać cztery godziny w lodówce.
przygotowanie cebuli

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie czosnku

Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie kurczaka cd

Udka wyjąć z lodówki i oczyścić z marynaty.
przygotowanie kurczaka cd

Na patelni obsmażyć mięso z obu stron na dwóch łyżkach oleju..
przygotowanie kurczaka cd

Do kurczaka dodać cebulę, czosnek, marynatę i chwilę smażyć. Całość podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Wyjąć kurczaka z sosu. Mąkę rozrobić z wodą, wlać do sosu i zagotować.
Smacznego!
gusia1000