Sposób przygotowania:
Ziemniaki zapiekane w boczku
Ziemniaki ugotować w mundurkach.
Po ugotowaniu wystudzić i obrać z łupinek.
Następnie każdy ziemniak oprószyć przyprawami dość obficie, owinąć plasterkami boczku.
Tak przygotowane ziemniaki ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika 190 - 200 stopni i zapiekać około 30 - 40 minut.
Podawać z mięsem lub jako samodzielne danie z keczupem.
Rada;
Najlepszy jest wędzony boczek w kawałku i samemu pokroić w plastry.
Po ugotowaniu wystudzić i obrać z łupinek.
Następnie każdy ziemniak oprószyć przyprawami dość obficie, owinąć plasterkami boczku.
Tak przygotowane ziemniaki ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika 190 - 200 stopni i zapiekać około 30 - 40 minut.
Podawać z mięsem lub jako samodzielne danie z keczupem.
Rada;
Najlepszy jest wędzony boczek w kawałku i samemu pokroić w plastry.
gusia1000