zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Złocisty i chrupiący filet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Świetne filety w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych. Doskonałe danie, polecam do tego surówkę z marchwi lub z selera.

Złocisty i chrupiący filet Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Złocisty i chrupiący filet

 

Sposób przygotowania:

Złocisty i chrupiący filet
Mięso z piersi kurczaka myję i przekrawam wzdłuż, z 2 filetów mam 4 kotlety i 2 „polędwiczki”

W misce łączę z pomocą rózgi, jajko, wodę i przyprawy, wkładam do niej filety, mieszam i odstawiam na co najmniej godzinę do lodówki.

Po tym czasie filety obtaczam w płatkach kukurydzianych i od razu smażę, z obu stron na rumiano.Wykładam na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. 
Złocisty i chrupiący filet
W misce łączę z pomocą rózgi, jajko , wodę i przyprawy , wkładam do niej filety
Złocisty i chrupiący filet
Po tym czasie filety obtaczam w płatkach kukurydzianych
Złocisty i chrupiący filet
filety smażę na oleju aż do zrumieniania
Złocisty i chrupiący filet
smażę filety z obu stron , wyciągam i odsączam na reczniku papierowym