Sposób przygotowania:
Złocisty i chrupiący filet
Mięso z piersi kurczaka myję i przekrawam wzdłuż, z 2 filetów mam 4 kotlety i 2 „polędwiczki”
W misce łączę z pomocą rózgi, jajko, wodę i przyprawy, wkładam do niej filety, mieszam i odstawiam na co najmniej godzinę do lodówki.
Po tym czasie filety obtaczam w płatkach kukurydzianych i od razu smażę, z obu stron na rumiano.Wykładam na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
W misce łączę z pomocą rózgi, jajko, wodę i przyprawy, wkładam do niej filety, mieszam i odstawiam na co najmniej godzinę do lodówki.
Po tym czasie filety obtaczam w płatkach kukurydzianych i od razu smażę, z obu stron na rumiano.Wykładam na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.