agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

kotlety z selera

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

kotlety z selera - nie wiesz jak smakują wypróbuj

kotlety z selera

Składniki:

kotlety z selera

 

  • 4 selery,
  • 0,5 szklanki płatki owsiane,
  • 2 łyżki natka piepruszki lub selera,
  • 4 jajka,
  • 2 cebula,
  • 2 łyżki bułka tarta,
  • olej do smażenia,
  • do smaku sól, sok z cytryny lub kwasek cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

kotlety z selera
Zalać płatki owsiane mlekiem, niech pęcznieją przez ok. godzinę aż staną się gęste. Umyte, oczyszczone i obrane selery zetrzeć na tarce. Posiekać drobno cebulę i zieleninę. Wymieszać placki z ubitymi jajkami, tartą bułką i zieleniną. Doprawić solą i sokiem cytrynowym do smaku.
Z dobrze wymieszanej masy formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.