Sposób przygotowania:
Kotlety z soczewicy
Soczewicę opłukać, zagotować z 2,5 szklanki wody, dodać łyżkę soli.
W międzyczasie pokroić cebulę, marchewkę zetrzeć, czosnek drobno pokroić. Warzywa podsmażyć 15 minut, dodać koncentrat i przyprawy.
Soczewicę i warzywa przełożyć do miski, dodać 2 jajka, 8 łyżek mąki, w razie konieczności doprawić. Wymieszać, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju.
W międzyczasie pokroić cebulę, marchewkę zetrzeć, czosnek drobno pokroić. Warzywa podsmażyć 15 minut, dodać koncentrat i przyprawy.
Soczewicę i warzywa przełożyć do miski, dodać 2 jajka, 8 łyżek mąki, w razie konieczności doprawić. Wymieszać, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju.