Sposób przygotowania:
Wątróbka z kurczaka zapiekana w piekarniku
► Wątróbkę oczyścić, usunąć ścięgna, tłuszcze i naczynia krwionośne, umyć i osuszyć. Cebulę posolić popieprzyć, dodać majeranek, czosnek i krutko podsmażyć na patelni, aż cebula zmiękknie, zapadnie się i nabierze lekko koloru. Następnie cebulę wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Wątróbkę również przyprawić solą i pieprzem i ułożyć na cebuli. Pomiędzy wątróbkę ulokować gałązki rozmarynu i całość skropić oliwą z oliwek.
► Wątróbkę wstawić do rozgrzanego piekarniku i piec na średniej półce przez około 10 minut w 250C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Później jeszcze przez około 20 minut w 180C / Wentylowany Gril /. Upieczona wątróbka po wyjęciu z piekarnika jest trochę czerwona na zewnątrz i delikatna w środku. Wątróbka jest bardzo smaczna i aromatyczna, jak trzeba to doprawić jeszcze solą i pieprzem.
► Wątróbkę wstawić do rozgrzanego piekarniku i piec na średniej półce przez około 10 minut w 250C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Później jeszcze przez około 20 minut w 180C / Wentylowany Gril /. Upieczona wątróbka po wyjęciu z piekarnika jest trochę czerwona na zewnątrz i delikatna w środku. Wątróbka jest bardzo smaczna i aromatyczna, jak trzeba to doprawić jeszcze solą i pieprzem.